حسن رمضانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال گذشته بالغ بر هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به منظور مرمت و بازسازی بناهای تاریخی به خراسان جنوبی اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه از این میزان یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای مرمت خانه های تاریخی استان اختصاص یافته است، بیان کرد: از این محل در سال گذشته بالغ بر ۴۷ خانه تاریخی به صورت مشارکتی احیاء و مرمت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی ادامه داد: در مجموع در سال گذشته بالغ بر ۱۱۰ بنای تاریخی استان از محل این اعتبارات بازسازی و مرمت شده است.
اختصاص یک میلیارد تومان برای آثار جهانی
رمضانی همچنین به ثبت اثر تاریخی و طبیعی استان در فهرست آثار جهانی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد تومان اعتبار برای سه پروژه جهانی قنات بلده فردوس، بیابان لوت و باغ اکبریه بیرجند اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این آثار جهانی، عنوان داشت: در حال حاضر بهسازی روستای دهسلم و تجهیز و مرمت پایگاه جهانی لوت در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی با بیان اینکه در قنات بلده نیز در حال حاضر مرمت مسیر دسترسی و لایه روبی مسیر قنات در دستور کار قرار دارد، بیان داشت: همچنین در باغ جهانی اکبریه هم اکنون اقدامات مرمتی موزه، ورودی ها و عمرات پشت باغ در حال انجام است.
رمضانی از ثبت ۸۳۶ اثر تاریخی استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و گفت: از این تعداد ۷۲۲ اثر بنا و محوطه تاریخی است.
احیاء و مرمت ۳۱ خانه تاریخی
وی با اشاره به اینکه در سال جاری نیز ۹۶۰ میلیون تومان برای احیاء و مرمت خانه های تاریخی به صورت مشارکتی به استان اختصاص یافته است، افزود: از این محل مرمت ۳۱ خانه تاریخی در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی تاکنون بالغ بر ۲۵۰ خانه تاریخی در استان شناسایی شده است.
نظر شما